TUTORIAL : ringankan blog
Wednesday, 4 January 2012, 2 speaks

Assallammualaikum ..

Yello reader .. hai ini aku nak buat tutorial sikit
cara untuk meringgankan blog korang
bukan ape ,, setiap kali aku buat blogwalking . mesty ade yang lame
loadingnye .. sampai aku pun tak tahan nak tunggu .
jadi bagi mengelakkan paa pengunjung kita 
bosan kerana menunggu dengan lama
mari kita buat dia jadi ringan

#first

dashboard --> Design --> Add a gadget --> html/javascipt

lepastu . korang amik code nie , paste kat bhgian content

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js">

<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>

<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});</script>
titlenye aku ase bia je kosong ..
kalau tak nnty tak cantikk ..
dah tuu saje ... 
semoga berjaya !!


Labels:


Older Post | Newer Posts