TUTORIAL : icon comel sebelah bloglist.
Monday, 12 September 2011, 2 speaks

Assalammualaikumm...
heyy peepssssss.. nahhh aku buadd tutorial atas permintaan Cik Balqis
kiteww niyyy...haha.. awww aww.. thx yeaa request
tutorial dari i.. terharuu gituu.. ngeh3...
oke mari kiteww setat...

firstly korang taw tak ape tuu icon comel sebelah bloglist tu?
tak tahu ? haa tengokk niyy nahhh..

#kelik untuk besauu :)

oke jum setat...

1. mula-mula pergi setting untuk bloglist korang then korang unclick butang icon.

macam ginii haaaa

#klik untuk besauu lagii :)


2. lepas tu, pergi Dashboard=>Design=>edit HTML=>tick expand widget templates.


3. tekan CTRL+F then cari code kat bawah ni ok .

]]></b:skin>

4. da jumpa ? ok good . then, copy code kat bawah ni dekat atas code ]]></b:skin> k.


.sidebar ul li {background:url("URL GAMBAR") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 
16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}


5. then, preview kalau jadi save ok dear . simple je . ada pape masalah bgtau kat komen.


6. kalau nak cari gambar cute2 pergi photobucket atau glitter-graphics ok .



p/s:cari yang kecik-kecik jewww..jangan besau sangatt tahuuu :)

Labels:


Older Post | Newer Posts